Fakta om IMEC - Vår gränslösa verksamhet

IMEC Kraftteknik AB bildades 1990, men verksamheten startade 1995.
2019 fusionerades bolaget och är nu en del av El Kraftteknik & Konsult AB som fortfarande arbetar under namnet IMEC Kraftteknik på sina utlandsuppdrag.  

Vår huvudsakliga sysselsättning består idag av montageövervakning och arbetsledning av olika typer av Elkraftsanläggningar. Vi tillhandahåller personal  för uppförande av elektriska utrustningar inom Kraft, energi och industri över hela världen. Leverans av montagematerial och montage förnödenheter ingår också i våra åtaganden enligt behov.

IMEC Kraftteknik AB:s absoluta mål är att tillsammans med kunden ta tillvara varje projekts unika förutsättningar och möjligheter såväl tekniskt som miljömässigt. Genom ett brett kontaktnät och samarbetspartners kan vi erbjuda "skräddarsydda" lösningar helt enligt kundens behov.

Vi har genom åren haft egna entreprenader, projekt och uppdrag i Sverige och hela världen. Allt ifrån uppförande av Omriktarstationer i Malmö, Boden och Borlänge till Vattenkraftstationer i Tanzania, Indien, Uganda, Lettland och Filippinerna. SVC-anIäggningar - Faskompensering i Oxelösund, Stöde och Hagfors i Sverige till Kina, Mexico, Brasilien, USA och Saudi-Arabien. Uppförande av likriktarstation för tunnelbanesystem i Turkiet, Sydkorea och Malaysia. Kraftförsörjning av tele i USA, Australien och Europa. Olika serviceuppdrag, offerter med mera.

Till våra större åtaganden i Sverige hör bland annat uppförandet av Sveriges största omformarstation i Boden med Balfour Beatty Rail som kund, samt montage - installation av ny pappersmaskin i Hallstaviks pappersbruk. Kund ABB Industrial Systems AB.


Våra kunder har till största delen varit ABB, Adtranz, Balfour Beatty Rail och Ericsson Components.


.